Tietoa meistä

Mikä on Tyttöjen Talo?

Jyväskylän Tyttöjen Talo on kohtaamispaikka tytöille ja nuorille naisille, sukupuolen moninaisuutta kunnioittaen. Toiminta on suunnattu kaikille 12–28-vuotiaille, joita tyttöyden teemat koskevat. Tyttöjen Talo on turvallinen kohtaamispaikka, jonne voit tulla oleilemaan tai osallistua ryhmiin, tapahtumiin ja retkille.  

Toiminnassa voi tavata uusia ihmisiä, kokeilla erilaisia juttuja tai keskustella luotettavan aikuisen kanssa. Kaikki toiminta Tyttöjen Talolla on maksutonta. Talolla on käytössä turvallisemman tilan periaatteet ja jokainen on tervetullut omana itsenään. 

Tyttöjen Talo sijaitsee keskustan lähellä, Tourujoen rannassa, osoitteessa Tourukatu 24. Tule käymään ja tutustumaan!  

Miksi Tyttöjen Taloa tarvitaan?

Tyttöjen Talon toiminnalla tuetaan osallistujien osallisuutta ja yhteisöllisyyttä, myönteistä minäkuvaa ja vahvuuksien tunnistamista sekä tarjotaan näkökulmia naiseksi kasvamiseen. Sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisellä työotteella vahvistetaan yksilön toimijuutta ja identiteetin kehitystä. Tyttöjen Talo on Setlementtiliiton testattu toimintamalli, josta on saatu hyviä tuloksia tyttöjen hyvinvoinnin edistämisessä.  

Lue lisää sukupuolisensitiivisestä sosiaalisesta nuorisotyöstä Setlementtiliiton sivuilta: https://setlementti.fi/toiminta/lapsi-ja-nuorisotyo/sukupuolisensitiivisyys/  

Tyttöjen Talon työntekijät

Jyväskylän Tyttöjen Talolla työskentelee 2 ohjaajaa ja koordinaattori sekä harjoittelijoita ja vapaaehtoisia. Kuvassa vasemmalla Maiju ”Maikki” Wiik, keskellä Elina Ahtikari ja oikealla Maiju Lamminmäki.

Maiju Lamminmäki

Koordinaattori
maiju.lamminmaki@jyvala.fi
puh. 050 451 0009

Elina Ahtikari

Ohjaaja
elina.ahtikari@jyvala.fi
puh. 050 476 5304

Maiju ”Maikki” Wiik

Ohjaaja
maiju.wiik@jyvala.fi
puh. 050 476 5424

Tervetuloa käymään paikan päällä Tourukadulla!