Toiminta

Tyttöjen Talo on turvallinen kohtaamispaikka, johon voit tulla viettämään aikaa tai osallistumaan erilaisiin ryhmiin, tapahtumiin ja retkille. Toiminnassa voi tavata uusia ihmisiä, kokeilla erilaisia juttuja tai keskustella luotettavan aikuisen kanssa.  

Kaikki toiminta Tyttöjen Talolla on maksutonta. 

Avoin olkkaritoiminta

Hengailua, uusia ja vanhoja kavereita, kahvia ja teetä, lautapelejä, kädentaitoja ja muuta kivaa. Tule ja mene niin kuin sinulle sopii. Avoimeen toimintaan voi osallistua ilman sitoutumista. Olkkarit voivat olla myös teemaolkkareita, kuten mummolakertoja, joissa vapaaehtoiset mummot tulevat tekemään Talolle nuorten kanssa erilaisia asioita tai Luovia olkkareita, jossa päästetään luovuus valloilleen eri tavoin. Lisätietoja teemakerroista saa Tyttöjen Talon instagramista ja nettisivuilta löytyvästä toimintakalenterista. 

Olkkareissa paikalla on ohjaajia, joiden kanssa voit myös jutella mieltä askarruttavista asioista.   

Erilaiset ryhmät

Tyttöjen Talolla kokoontuu erilaisia ryhmiä tiettyjen teemojen tai toiminnan parissa. Ryhmät voivat olla luonteeltaan esimerkiksi harrastusryhmiä tai vertaisryhmiä.  Ryhmät ovat joko avoimia tai suljettuja. 

Avoimiin ryhmiin voit tulla erikseen ilmoittautumatta. Näihin ryhmiin ei tarvitse sitoutua, vaan voit käydä ryhmässä silloin kun sinulle sopii. Suljettuihin ryhmiin voit tulla ammattilaisen ohjaamana tai ottamalla itse yhteyttä Tyttöjen Talon työntekijöihin. Suljettu ryhmä tarkoittaa sitä, että ryhmän toimintaan sitoudutaan koko ryhmän ajaksi, eikä ryhmään tule muita kuin etukäteen sovitut osallistujat.   

Retket ja tapahtumat

Tyttöjen Talolla järjestetään kävijöiden toiveiden mukaan erilaisia retkiä ja tapahtumia. Olemme esimerkiksi käyneet yökylässä Kuopion Tyttöjen Talolla ja teatteriretkellä Helsingissä. Lisäksi olemme viettäneet muun muassa Pride-etkoja, halloweenia ja Tyttöjen päivää. Kerro toiveesi ja ehdotuksesi ohjaajille! 

Tukea ja neuvontaa

Tarjoamme tukea ja neuvontaa nuoren yksilöllisiin tilanteisiin. Tarvittaessa autamme löytämään oikeanlaista apua muilta ammattilaisilta. Jos toivot yksilöllistä ohjausta, ole yhteydessä Tyttöjen Talon työntekijöihin tai piipahda Talolla Walk in Talkin aikaan. Keskusteluapu Tyttöjen Talolla on tarkoitettu lyhytkestoiseksi tueksi. Yksilötapaamisista ei tehdä asiakaskirjauksia järjestelmiin. Ohjaus Tyttöjen Talolla on luottamuksellista.